Za mlade

»Moje izkušnje« moja pot do dela - kako pomagajo študentom, dijakom in mladim iskalcem dela?

Prednosti, ki mladim iskalcem študentskega dela, redne zaposlitve in drugih oblik dela prinašajo »Moje izkušnje:
-    služijo kot orodje pri načrtovanju karierne poti,
-    shranijo se v PDF dokument in se jih priloži k elektronskim prijavam na delo,
-    natisnejo se kot dokument ter se poleg življenjepisa, motivacijskega pisma in ostalih potrdil priložijo pri prijavi na delovno mesto,
-    potrdilo iskalci odnesejo s seboj na razgovor za delo,
-    pri pogovoru s svetovalcem na Zavodu za zaposlovanje ali na kariernem centru olajšajo pripravo kariernega načrta in pregled nad delovnimi izkušnjami.

 

Kdo vse lahko dostopa do potrdila »Moje izkušnje«?

»Moje izkušnje« je storitev dostopna za člane in bivše člane e-Študentskega Servisa  v osebnem servisu na www.studentski-servis.com. Pripravljena je z razlogom, da se mladim sproti in enostavno beležijo znanja in spretnosti, ki so jih pridobili s študentskim delom.
Do izpisa »Moje izkušnje« lahko dostopajo vsi mladi, ki so kadarkoli delali preko napotnice pri e-Študentskem Servisu -  tudi po tem, ko so izgubili status študenta. Dostopni so podatki za delo od leta 2005 naprej.

 

Odzivi mladih na “Moje izkušnje”

  •  “Joj, sploh nisem vedel, da sem vse to delal!”. Miha, 26 let, absolvent.
  • “Aha, tudi učinkovite telefonske komunikacije sem se naučila pri administrativnem delu. Sploh nisem vedela, da lahko to izpostavim kot mojo prednost pri delodajalcu”. Damjana, 24 let, študentka.
  • “Zdi se mi fajn, da imaš črno na belem napisane izkušnje, točno, koliko ur in katera dela si delal. Delodajalca lažje prepričaš v to, kar znaš. Lažje dokažeš to, kar si delal.” Maja, 23 let, iskalka zaposlitve.

 

Kako »Moje izkušnje« pomagajo mladim brezposelnim?

Tudi izkušnje, pridobljene s študentskim delom, so pomembne in lahko povečajo možnosti za zaposlitev. Da bi se lažje spomnili, katera vsa dela ste opravljali tekom šolanja ter kakšna znanja, veščine in kompetence ste pridobili, smo vam vsa pretekla dela zabeležili v »Moje izkušnje« v vašem osebnem servisu.
Brezposelnim mladim predlagamo:
-    da si potrdilo »Moje izkušnje« shranite v PDF dokument ter ga priložite elektronskim prijavam na delovno mesto;
-    da potrdilo »Moje izkušnje« natisnete ter ga poleg življenjepisa, motivacijskega pisma in ostalih potrdil priložite prijavi na delovno mesto;
-    da potrdilo »Moje izkušnje« odnesete s sabo na razgovor za delo;
-    da potrdilo »Moje izkušnje« uporabite pri pogovoru z vašim svetovalcem na Zavodu za zaposlovanje, saj vam olajša pripravo kariernega načrta in pregled nad delovnimi izkušnjami.

 

Kje lahko mladi brezposelni dobijo potrdilo »Moje izkušnje«?

Vsi, ki ste kadarkoli delali preko napotnice pri e-Študentskem Servisa, lahko do potrdila »Moje izkušnje« dostopate v osebnem servisu na tej povezavi. Enostavno se vpišete v osebni servis s svojim uprabniškim imenom in geslom, kliknete ikono »Moje izkušnje« in pokazala se vam bodo vsa vaša opravljena študentska dela, vključno z delodajalcem, letom, številom opravljenih ur in kompetencami, ki ste jih z delom pridobili. Potrdilo »Moje izkušnje« si lahko shranite v PDF dokument ali natisnete.

Ste pozabili vaše geslo in uporabniško ime?
Nič hudega. Na tej povezavi lahko geslo ponovno pridobite z vpisom imena, priimka, e-maila ter davčne številke. V primeru težav se lahko obrnete na e-mail  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 

Kako izgleda potrdilo »Moje izkušnje«?

Potrdilo si lahko pogledate na tej povezavi.