Študenti z novo aplikacijo za beleženje izkušenj

gneca studentov

Lana Dakić, novinarka Financ je napisala prispevek za Finance o storitvi beleženja delovnih izkušenj prek študentskega dela.

 

Nova storitev »Moje izkušnje« mladim omogoča beleženje znanja in delovnih izkušenj, ki so si jih pridobili s študentskim delom.

 

V času krize je pri iskanju službe še bolj pomembno, da mladi dokažejo svoja znanja in izkušnje, pravi direktor e-Študentskega Servisa Tomo Pavlič. Zato so za študente v sodelovanju z zavodom Nefiks razvili storitev Moje izkušnje. Študenti bodo lahko v aplikaciji na spletni strani ob vsaki prijavi na delo izpisali svoje delovne izkušnje. Aplikacija namreč prikazuje vsa dela, ki jih je posameznik kot študent opravljal pri različnih delodajalcih in dolžino opravljanja dela. Študent si lahko vse izkušnje hrani v PDF obliko ali natisne in kot dokazilo posreduje potencialnemu delodajalcu. Pri vsakem delu bo lahko dodal še druga znanja, ki jih je pridobil pri opravljanju posameznega dela. »Tako se bo študent bolje in lažje predstavil delodajalcu,« je pojasnila vodja kadrovske službe pri e-Študentskem Servisu Katarina Bremec Slanič.

 

Sistem Moje izkušnje je en del celotnega Nefiksa, ki je kot sistemsko orodje za beleženje neformalnega učenja za mlade priznan tudi na mednarodni ravni, pravi vodja projekta Nefiks Alenka Blazinšek. Na zavodu so pripravili tudi knjižico, kamor bodo lahko študenti sami vpisovali izkušnje in znanja, ki jih bodo lahko uradno potrdili tudi delodajalci in izvajalci programov. Tako bodo lahko imeli na enem mestu zbrana vsa priporočila, pravi Blazinškova. Knjižica je sicer naprodaj za šest evrov, medtem ko je aplikacija za člane e-Študentskega servisa brezplačna.

 

VIR: Lana Dakič. Finance. Dostopno na tej povezavi.